вторник, 14 септември 2010 г.

Прегръдка

Протягаш ръце. Обвиваш ги около тялото ми. Прегръщаш ме за кратко. Искам да задържа този миг. Искам да запазя спомена за топлотата на ръцете ти, за сладкия аромат на кожата ти, за безопасността, която ми носиш...

Забелязали ли сте, че една прегръдка може да ви покаже много неща? Например днес един приятел ме гушна за "чао" както всеки път, само че имаше нещо различно. Обгърна ме с една ръка и допря главата си в моята. Сякаш търсеше утеха, сякаш искаше тази прегръдка никога да не свършва... Направи го точно по същия начин, по който го правеше когато.. имаше чувства към мен. Тази прегръдка ме озадачи, защото вече отдавна бяхме поели по различни пътища. Мислех, че вече всичко е минало, но това, което направи днес... Не че ми беше неприятно. О, Боже, не! Просто.. ме озадачи. "Хвърли ме в шах".
Таа... мисълта ми беше, че прегръщайки някого може да разберете какво иска да ви каже другия без реално да го изрича. Наистина е много интересно как когато с даден човек сте просто приятели, той ви прегръща някак вяло. Но ако ви цени, макар и малко, той влага чувствата си в тази прегръдка. Показва ви намеренията си, показва ви мислите си.

Може и да си казвате: " Хах. Това са глупости! Та това е просто една прегръдка!" Не, тук ще сгрешите. Тази прегръдка е все едно някой да ви напише на една голяма бяла дъска какво мисли за вас, дали ви уважава, мрази, харесва, обича... Само че го пише с бял маркер, за да не го забележат всички. За да знаете само вие. За да разберете всичко неизказано от ваша или негова страна.. Това е просто прегръдка, но чрез нея, чрез това простичко движение, можете да разберете много повече отколкото думите могат да ви покажат.