четвъртък, 23 май 2013 г.

Лудост

Затваряш очите си, но не заспиваш. Ума ти те води там, където сърцето ти желае да бъде, но всичките му надежди са убити. Казват, че любовта е безсмъртна. Надявам се да не е така. Защото ако е... Ще ми се наложи да живея цял живот с безкрайната си мъка и празна гръд.

Толкова го обичах! Въздишка. Няма да е последната. Не е до това, че не ме обича. Не е до това, че продължавам да го искам, макар и след поредното сбогом. Работата е там, че ... Не чувствам нищо. Нищо, което да трае повече от минута. Когато съм сред хора е лесно. Усмивката, чувството за хумор, грима... Хиляди жени са го правили преди мен. Моята празнота не е специална. Моята история не е шедьовър, тя е по-скоро творение на неук писател, който до края не е разбрал какво иска.

Експлозии в ума ми. Губя се. Губя си посоката, губя си смисъла... Защо? Защо? Защо?....
Като луда съм. Не чакам слънцето да се покаже на прозореца ми, ами направо хващам уискито. Празнувам, да. Празникът на нищото. Рожден ден на празнотата. Наздраве! Пускам музика, танцувам дори...

Луда съм, Господи, луда съм, знам. Изгубих контрола над себе си.
Е... Луди могат да бъдат наречени само онези, познали любовта, онези, лъгали самите себе си и хората, изгубили всичко. Колко луда съм според вас щом и трите пасват идеално?

Mortuus .