събота, 23 октомври 2010 г.

Проклятие

Сънищата са много сложно нещо. Не знаеш откъде идват, не знаеш какво значат, мислиш, че са просто плод на въображението ти. Дали?
Според мен сънищата са начина, (рез който подсъзнанието ти намеква нещо, което ще се случи. Подсказват ти да внимаваш, да бъдеш нащрек. Това неминуемо е ужасно, направо пагубно. Защото когато сънуваш нещо подобно ти мислиш за него в продължение на много време. Опитваш се да го проумееш, но как би могъл? Та това е сън, невъзможно е да разбереш какво значи докато не усетиш бича му на гърба си. Ужасно е когато знаеш, че това нещо неминуемо ще се случи по един или друг начин. Майка ми нарича подобни сънища "глупости", но когато тя каже, че нещо е глупост, това значи, че просто е толкова ужасно, че не й се говори за това. Надява се, че ако не сподели с никого, може би ще й се размине. Да, ама няма как.Много хора наричат това "дарба". Но дарбата не е ли, за да те улеснява по някакъв начин? Не трябва ли да използваш дарбата си за нещо добро? Е, как да използвам аз  тази си "дарба"? Или по-скоро проклятие?


Защо проклятие? Ами защото е ужасно да знаеш какво ще ти се случи. Защото е отвратително да знаеш как ще умреш. Да разбираш каква ще е смъртта и на близките ти. Защото е отвратително да видиш края на света два пъти: веднъж в съня си и веднъж със собствените си очи. Това е истинско проклятие.