неделя, 11 май 2014 г.

Световете на времето


И не ми се иска никога да ми се случи така, че да се събудя един ден и да осъзная, че всичко е свършило, че вече съм пораснала. Имам мечти на 12-годишно дете, забавлявам се като 16-годишна, гоня целите на 18-годишна, мисля като 42-годишна и живея сякаш никога няма да умра. Целият ми живот в едно изречение. Това, което представлявам, това, което съм, синтезирано във 26 думи. Аз съм просто 26 думи.
Не мисля, че са малко. Мисля, че са много, даже. На света има 7 милиарда души. 60% от тях могат да бъдат описани само с една дума (само за справка). Думи като: Набожна. Кучка. Крадец. Глупак. 10% могат да се опишат с две думи. Без мозък. Напълно непоносима. Ужасен човек. Нямам мнение. Останалите 30% могат да бъдат описани с повече от две думи. Това прави по мои прости сметки 1 млрд. и 400 млн. души.

И аз? Аз съм една от тях.

Съгласна съм, разбира се, че всеки човек е различен. Всеки има уникален характер, но ако погледнем практично на нещата, ще видим, че много от нас са напълно иличастично идентични до болка. И всеки ден се раждат милиони деца по света. От къде си толкова сигурен, че си уникален? Може днес или вчера, или преди седмица да се е родило дете, което след 18 години ще бъде точно като теб, точно като мен. И на тази дата през 2022г. да седне в 00.47ч. вечерта, за да напише нещо, подобно на това, което пиша аз.

Какво смешно нещо е светът...

Енигма .