сряда, 23 ноември 2011 г.

Отървете ме от Тинувиел!

Как може един убиец да обича? Все едно на бобовото стъбло да порасне коте. Как може един никой да бъде обичан? Няма човек, който да обича числото нула.

И какво си мислеше ти? Че всичко е прекрасно, че той те забелязва дори? О, Боже мой, аз не вярвам в теб, но помогни ми да се преборя с нея! Ах, защо създал си за най-силно чувство не страха или смелостта, а точно любовта? Защо щом те влезнат в битка в това тяло побеждава вечно "любовта"? Такова нещо няма! Всичко е лъжа.

Лъжа  е и животът, който водя, животът пълен с грях и самота. Мислите, че не са възможни ръка за ръка? Елате да ви разкажа сега! История за един живот, история за един единак. История. Каква хубава дума само! Изпълнена с бледна красота. Всичко е история. А ако не е, ще стане, не се тревожи. "Песимистите сами гонят щастието от живота си. Те забравят какво е щастие докато накрая тялото им спре да разпознава това чувство." Е, и? Така е, да. Кажи ми, страннико, как да не си песимист и все пак да живееш в свят като този?

О, по дяволите, какъв е смисъла? Да пиша това, да правя каквото и да било? Никой не го интересува какво мисля, на никой не му дреме какво става с мен. Защото драматизирам. Не, мили мои, просто казвам нещата както са. Това е драматично, да.

Scarlet.